Önneredsplan 1 konstgräs
13 maj 2017
14:45

Referat: IF Väster/Näsets SK Orange - Älvängens IK

Fjärde matchen i klass 2 och nu hoppades vi på lite medstuds efter lite tunn poängskörd hittills.
Vi är lite frånvarande i början och lämnar över taktpinnen till motståndarna och hamnar även i underläge, men vi jobbar oss in i matchen och precis innan paus kommer Moa fri och lobbar bollen på ett snyggt sätt. I andra perioden är det vi som har kommandot men återigen lyckas vi hamna i underläge, vi krigar fortsatt och kvitterar återigen genom Julia precis innan paus. 2-2 inför sista perioden och det känns som om vi har bra slagläge inför sista perioden.
Efter tio minuter får vi en frispark på högersidan där Klara ropas fram med sin vänsterfot, den sitter fint och så var vi äntligen i ledning för första gången. Tyvärr så är det små misstag som står sig oerhört dyrt, istället för en seger och retroaktivt rättvisa poäng släpper vi in 3 mål sista 10 minuterna när det kändes så bra.
Vi har ett bra försvarsspel matchen igenom, men likväl släpper vi in 5 mål vilket känns märkligt. Det är två hörnmål utan markering, två svaga rensningar och ett långskott och det innebär noll vanliga spelmål. Det håller givetvis inte för att vinna matcher på den här nivån.
Annars är vi mycket nöjda med arbetsinsatsen och att vi försöker spela bollen till varann, kommer belönas på sikt.
Det är små marginaler i fotboll, vi kunde lika gärna haft 4 segrar med lite medgång. Bara att jobba vidare, så kommer medgångarna.
Outstanding är idag Mocci som plockade bort deras klart bäste spelare totalt när hon kom in, stenhård och samtidigt schysst i varje närkamp.